Joulunpyhinä meiltä loppui leipä ja tein sitten sämpylöitä. Paistoin ne muffinssivuoassa.
5 dl vettä
50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
10 dl sämpyläjauhoja
50 g voita
2 dl juustoraastetta
Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen (tai maitoon). Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon. Katso ohje hiivapakkauksesta. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon ja lisää viimeiseksi juustoraaste ja pehmeä voi. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen palaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa tangot noin 20 palaan. Muotoile palat sämpylöiksi. Nosta palat pellille ja anna kohota leivinliinan alla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Mikäli haluat sämpylöistä rapeakuorisia, jäähdytä ne peittämättä.
Kommentit