IMG_0401%5B1%5D.jpg

 

Sain päähäni tehdä tänään kasvisruokaa, vaikka aika harvoin kasvisruokia teenkin. Laitoin pellille kypsymään muiden ainesten sekaan vielä kaapissa aikansa lojuneen tölkillisen kikherneitä, jonka parasta ennen -päiväys oli kesäkuun lopussa.  Hyvää tämä oli, mieskin tykkäsi - tosin todeten, että kyllä kunnon pippuripihvi on parempaa.

 

500 g (4 suht kookasta) perunaa (käytin Van-Gogh -lajiketta), paloiteltuna

200 g porkkanaa, viipaloituna

4 rkl Keiju Grilli & Marinadi -öljyä

2 rkl vaahterasiirappia

2 tl suolaa

2 tl Santa Maria Ranskalaiset yrtit -mausteseosta

mustapippuria myllystä

300 g Findus Falafel-pyöryköitä (pakaste)

1 tlk Pirkka luomu Kikherneitä (huuhtele tärkkelyksen poistamiseksi)

½ tl suolaa

savupaprikajauhetta ja garam masalaa

 

Ketsuppikastike:

1 prk kermaviiliä

2 rkl ketsuppia

mustapippuria myllystä

 

Sekoita ketsuppikasikkeen ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.

Pese perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Mittaa kulhoon öljy ja vaahterasiirappi, lisää suola, yrttiseos ja mustapippuri. Pyöräytä juurespalat öljyssä ja laita ne uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 50 minuutin ajan.

Huuhtele kikherneet ja mausta ne suolalla, savupaprikajauheella ja garam masalalla. Kun kypsennysaikaa on jäljellä reilut 20 minuuttia, ota pelti uunista ja lisää jäiset falafel-pyörykät ja maustetut kikherneet pellille. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuutin ajan.

Tarjoa falafel-pellin kanssa ketsuppikastiketta.