Tällä reseptillä saa ujutettua kesäkeiton niille, joille se yleensä ei maistu.  Ensin keitellään perinteinen kesäkeitto, jossa kuitenkin lientä on tavanomaista vähemmän. Valmiin keiton päälle lisätään maidossa tai kalaliemessä haudutetut ahvenfileet, nokare voita sekä reilusti tilliä ja / tai ruohosipulia. 

2½ dl kalalientä
300 g Pirkka ahvenfileitä (pakaste)
5 dl vettä
2 tl suolaa
6-8 uutta perunaa
2 pss vihannessekoitusta (pakaste)
4 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Paloittele sulaneet ahvenfileet noin 2 cm viipaleiksi ja hauduta niitä kalaliemessä 15 minuuttia.

Laita kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kuoritut, lohkotut perunat. Keitä noin 10 minuttia. Lisää pakastevihannekset ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää seos keittoon. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää haudutetut ahvenviipaleet haudutusliemineen. Mausta keitto voilla ja lisää tilliä tai ruohosipulia.