IMG_4760%5B1%5D.jpg

 

Juhannussyömisiä. S-Marketissa oli näin sunnuntaina juhannuksen jälkeen jo lohifileet vähissä, onnistuin nappaamaan toiseksi viimeisen paketin. Savulohta oli kyllä vaikka kuinka paljon tarjolla. Tuommoinen 500 g lohifilee, jonka otin huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä. Mausteeksi 3/4 tl suolaa, pippurisekoitusta, savupaprikajauhetta ja Meiran sitruunaista kalamaustetta (ei sisällä suolaa). Suihautin airfryerin korin pohjan öljyllä ja kypsensin lohifileen laitteen automaatti-kalaohjelmalla 180 asteessa 20 minuuttia.

 

Fetaperunat uunissa:

600 g varhaisperunoita, keitettynä (1 tl karkeaa merisuolaa / 1 l vettä)

250 g kirsikkatomaatteja

4 rkl rypsiöljyä

1/3 tl suolaa

mustapippuria myllystä

reilu 1 tl pizzamaustetta

150 g fetajuustoa, kuutioituna

 

Pese varhaisperunat suht kuorettomiksi. Keitä perunat merisuolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kun perunat ovat hieman jäähtyneet, paloittele ne kukin 2-4 osaan.

Voitele laakea uunivuoka ja laita perunat siihen. Lisää kirsikkatomaatit joukkoon. Valuta päälle suolalla, mustapippurilla ja pizzamausteella maustettu rypsiöljy. Lisää fetajuustokuutiot. Paista uunissa 220 asteessa 15 minuutin ajan.

IMG_4758%5B1%5D.jpg