Juhannussyömisiä. S-Marketissa oli näin sunnuntaina juhannuksen jälkeen jo lohifileet vähissä, onnistuin nappaamaan toiseksi viimeisen paketin. Savulohta oli kyllä vaikka kuinka paljon tarjolla. Tuommoinen 500 g lohifilee, jonka otin huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä. Mausteeksi 3/4 tl suolaa, pippurisekoitusta, savupaprikajauhetta ja Meiran sitruunaista kalamaustetta (ei sisällä suolaa). Suihautin airfryerin korin pohjan öljyllä ja kypsensin lohifileen laitteen automaatti-kalaohjelmalla 180 asteessa 20 minuuttia.
Fetaperunat uunissa:
600 g varhaisperunoita, keitettynä (1 tl karkeaa merisuolaa / 1 l vettä)
250 g kirsikkatomaatteja
4 rkl rypsiöljyä
1/3 tl suolaa
mustapippuria myllystä
reilu 1 tl pizzamaustetta
150 g fetajuustoa, kuutioituna
Pese varhaisperunat suht kuorettomiksi. Keitä perunat merisuolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kun perunat ovat hieman jäähtyneet, paloittele ne kukin 2-4 osaan.
Voitele laakea uunivuoka ja laita perunat siihen. Lisää kirsikkatomaatit joukkoon. Valuta päälle suolalla, mustapippurilla ja pizzamausteella maustettu rypsiöljy. Lisää fetajuustokuutiot. Paista uunissa 220 asteessa 15 minuutin ajan.
Kommentit