475133.jpg

Tässä arkiruoaksi sopiva palapaisti, jossa olen käyttänyt Saarioisten naudanlihalastuja, jolloin haudutusaika lyhenee. Ohjeen annos kolmelle.

400 g naudanlihalastuja
1½ rkl margariinia tai öljyä
1½ rkl vehnäjauhoja
2-3 dl vettä
1 sipuli
1-2 porkkanaa
½ tl suolaa
1 rkl ketsuppia, halutessasi
ripaus valkopippuria
½ dl (ruoka)kermaa

Ruskista lihat pieni erä kerrallaan kuumassa rasvassa. Huuhtele pannua välillä vedellä, jonka kaadat lihojen päälle pataan tai kattilaan.

Sekoita jauhot ja vesi ja kaada lihojen joukkoon. Kiehauta sekoittaen. Kuori ja kuutioi sipulit ja viipaloi porkkanat. Lisää ne ja mausteet pataan. Hauduta palapaistia miedolla lämmöllä noin 45 min ajan. Lisää lopuksi kerma.