Omenaisen makkaragratiinin ohje on  MTV3:n ohjelmasta Mitä tänään syötäisiin. Tässä hiukan mukaeltuna.

1 pkt (400 g)  Wilhelm perinteistä  grillimakkaraa
2 omenaa
2  rkl paahdettua sipulirouhetta
1 iso keltainen paprika
1 tlk (500 g) Pirkka tomaattimurskaa
2 rkl Pirkka Thai sweet chilikastiketta
2 rkl sinappia
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
n. 2 dl (100 g) juustoraastetta

Leikkaa makkara noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Poista omenoista siemenkodat omenaporalla, kuori ja viipaloi ne. Leikkaa paprikat ohuiksi renkaiksi. Lado ainekset limittäin laakeaan voideltuun uunivuokaan.

Mausta tomaattimurska chilikastikkeella, sinapilla, hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja ripauksella suolaa. Kaada maustettu tomaattimurska makkara, omena- ja vihannesviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.