003-normal.jpg

 

Jauhelihakääryleet:

2 dl ruokakermaa

1 dl korppujauhoja

1 muna

1 tl suolaa

½ tl paprikajauhetta

ripaus mustapippuria

vajaa ½ tl maustepippuria

ripaus valkopippuria

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa

luumuja ( vedessä liotettuja)

 

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää muna, sipulirouhe, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Levita jauhelihataikina kostutetuin käsin ohueksi  levyksi leivinpaperin päälle. Jaa levy 9 palaan. Laita kaksi luumua kuinkin palan toiseen reunaan ja rullaa kostein käsin kääryleeksi. Paista kääryleitä 225 asteessa 15-20 minuuttia.

 

Uunijuurekset: 

perunoita, porkkanoita

öljyä

suolaa

paprikajauhetta

mustapippuria

rosmariinia

 

Laita matalaan uunivuokaan öljyssä pyöräytetyt juureskuutiot. Ripottele päälle mausteita. Paista 225 asteessa 40 minuuttia.