Jauhelihakääryleet:
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 muna
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
vajaa ½ tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
luumuja ( vedessä liotettuja)
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää muna, sipulirouhe, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levita jauhelihataikina kostutetuin käsin ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Jaa levy 9 palaan. Laita kaksi luumua kuinkin palan toiseen reunaan ja rullaa kostein käsin kääryleeksi. Paista kääryleitä 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Uunijuurekset:
perunoita, porkkanoita
öljyä
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
rosmariinia
Laita matalaan uunivuokaan öljyssä pyöräytetyt juureskuutiot. Ripottele päälle mausteita. Paista 225 asteessa 40 minuuttia.
Kommentit