IMG_1872%5B1%5D.jpg

 

Etsiskelin netistä ohjeita ruispuolukkapuuron valmistamiseen uunissa. Haudutusajat vaihtelivat reseptistä riippuen 1½ tunnista 10 tuntiin. Iltapalaksi tämän piti ehtiä, joten vähän lyhyemmän kautta. 

 

1 l vettä

3 dl ruisjauhoja

3 dl puolukoita

1 dl sokeria

½ tl suolaa

 

Voitele korkeareunainen uunivuoka (puuro kuohuu kypsyessään). Mittaa vuokaan ensi vesi ja lisää muut aineet vispilällä sekoittaen. Älä peitä kannella. Paista ensin 175 asteessa puoli tuntia. Vähennä sitten uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 2 tuntia. Sekoittele puuroa vuoan pohjaa myöten muutamaan otteeseen kypsennyksen alkupuolella. 

Tarjoa voisilmän ja maidon kanssa.