Hyvää pääsiäistä 50-luvun vaasalaisten trullien kuvan myötä!
Tein Pitkänäperjantaina lohta Valion ohjeella. Siitä tuli niin hyvää, että jaan reseptin kanssanne, vaikka kuvaa en ruoasta tullut ottaneeksi.
700 g lohifilee
3/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
reilu dl maustekurkkukuutioita
½ ruukkua hienonnettua tilliä
1 prk Valio Koskenlaskija Ruoka & Dippi maustamaton
1 dl kuohukermaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla, levitä päälle maustekurkkukuutiot ja hienonnettu tilli. Sekoita Koskenlaskija ja kerma keskenään, kaada kalan päälle. Valuta pinnalle juoksevaa hunajaa. Paista 225 asteessa puolen tunnin ajan.
Kommentit