IMG_3609%5B1%5D.jpg

 

Helteet alkoivat hieman jo hellittää, mutta en siltikään vielä kuumenna uunia (ja keittiötä) ruoan laittoa varten. Tähän makaronilaatikkoon tuo oman säväyksensä pekoni. Me ollaan miehen kanssa tykästytty viime aikoina broileripekoniin, joka ei ole niin rasvaista kuin tavallinen pekoni, ja antaa silti oivallisen pekonin maun ruokaan. Tein tämän ruoan 3.5 litran haudutuspadassa. Alkuvaiheessa maidon määrä voi tuntua runsaalta, mutta se korjautuu kyllä ruoan kypsyessä.

 

4 dl makaronia

1,5 l vettä

lihaliemikuutio

400 g naudan jauhelihaa

½ tl suolaa

pippurisekoitusta myllystä

2 tl oreganoa

1 tl paprikajauhetta

1 tl sipulijauhetta

120 g broileripekonia

 

Munamaito:

1 l Kiehu-maitoa

3 munaa

1 tl suolaa

 

Kiehauta makaroneja 2-3 minuuttia vedessä, johon olet liuottanut lihaliemikuution. Valuta liemi pois. Ruskista jauheliha pannulla, mausta suolalla, pippurisekoituksella, oreganolla, paprikajauheella ja sipulijauheella. Sekoita makaronit ja paistettu jauheliha keskenään. Suikaloi pekoni ja ruskista sekin pannulla. Sekoita jauheliha-makaroniseokseen paistettu pekoni. Laita tämä seos voideltuun haudutuspataan.

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada pataan. Kypsennä High 2,5-3 tunnin ajan.