IMG_4102%5B1%5D.jpg

 

Makkararisotto tuli tutuksi 70-luvun lopun kotitaloustunneilla, ja kokkailimme sitä sitten siskon kanssa kotonakin. Minkäänlaiset risotot eivät kuuluneet äidin kokkausrepertuaariin, ja jos oikein muistelen, ei lapsuudenkodissa riisiäkään käytetty kuin puurossa ja joissakin jälkiruoissa. Perunaa kyllä oli ruokapöydässä päivästä toiseen jossain muodossa - paitsi makaronilaatikkopäivinä.

En ollut vuosiin tehnyt makkararisottoa, mutta kun mies on sitä lähiaikoina pariinkin otteeseen toivonut, niin nyt tuli tehtyä.

 

2 rkl öljyä

3 dl Pirkka risottoriisiä

8 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 tl currya

½ tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa

400 g makkaraa, kuutioina

2 tl persiljaa

1 tl basilikaa

 

Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisit ja anna kuullottua hetki samalla sekoittaen. Lisää vesi, lihaliemikuutio, curry, valkosipuli- ja sipulijauhe. Keitä hiljalleen 15 minuuttia välilä sekoittaen. Lisää herne-maissi-paprika, makkarakuutiot ja kuivatut yrtit. Jatka kypsennystä vielä 5 minuutin ajan.