652042.jpg

250 g naudan jauhelihaa
1 rkl margariinia
1/2 tl suolaa
1 maustemitallinen mustapippurirouhetta
1 ps (200 g) sipulia (pakaste)
2-3 porkkanaa
1 ps (500 g) Pirkka-viipaleperunoita
6 maustepippuria
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio

Kuumenna margariini kookkaalla pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista ja murustele se kuumalla pannulla. Lisää kuutioitu sipuli pannulle pehmenemään, ja mausta seos lopuksi suolalla ja pippurilla. Kuori porkkanat ja leikkaa aivan ohuiksi "lanteiksi". Lado puolet perunaviipaleista noin 2 litran vetoisen kannellisen kattilan pohjalle. Levitä päälle kokonaiset maustepippurit, puolet lihaseoksesta ja sitten porkkanaviipaleet. Säästä muutama porkkanalantti pinnalle koristeeksi. Lisää loput jauhelihasta ja levitä pinnalle kerros perunaviipaleita ja muutama porkkanapala. Hienonna lihaliemikuutio veteen ja kuumenna se kiehuvaksi ja sekoita, kunnes kuutio on kokonaan sulanut. Lisää liemi pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kattila kannella ja hauduta sitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Annos on kolmelle hengelle.

                                                                                            Resepti: Pirkka.fi