IMG_3901%5B1%5D.jpg

 

Pitkästä aikaa uunimakkaraa. Tästä tuli oikein maistuvaista, vain kolmen sentin pala makkaraa jäi jäljelle vuokaan, kun oltiin syöty. Kastiketta olisi voinut olla ehkä hieman enemmänkin.

 

1 pkt (450 g) Snellman Kunnon kuoreton lenkkimakkara

3 rkl tomaattipyreetä

1 tl oreganoa

2 dl ruokakermaa

2 tl Dijon-sinappia

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1-2 rkl kapriksia

½ pss (á 150 g) emmental-mozzarella -juustoraastetta

 

Leikkaa makkaroihin syvä ruudukko niin, että viillot ulottuvat lähdes makkaran pohjaan (kuten tässä videolla). Levitä tomaattipyree makkaroiden päälle niin, että sitä menee myös viiltoihin. Ripottele päälle oreganoa.

Sekoita kulhossa ruokakerma, sinappi, suola, mustapippuri ja kaprikset. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan makkarat ja ripottele niiden päälle juustoraaste.

Paista 225 asteisessa uunissa 25 minuutin ajan tai kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa muusin kanssa.