2004582.jpg

Tämä on mukailtu Etelä-Saimaan perunaruokakilpailun toiseksi tulleesta reseptistä. Ohjeesta tulee iso annos, joka riittää kuudelle syöjälle.

2 pussia sipulikeittoaineksia
1½ litraa vettä
400 g naudan paistijauhelihaa
3/4 tl suolaa
½ tl aromisuolaa
ripaus mustapippuria
2 pss (500 g) Pirkka Viipaleperunoita (pakaste)
1 pss (300 g) Apetit porkkanaviipaleita (pakaste)
juustoraastetta

Sekoita kylmään veteen sipulikeittoainekset ja kiehauta. Paista jauheliha ja mausta se. Lado uunivuoan  pohjalle toinen Viipaleperuna pussillinen, päälle jauheliha ja porkkanaviipaleet ja  ylimmäiseksi kerrokseksi loput viipaleperunat. Kaada vuokaan sipulikeittoa niin paljon, että perunat juuri ja juuri peittyvät.

Paista 200 asteessa noin tunti, jonka jälkeen ripottele juustoraaste pinnalle. Paista vielä kunnes juusto on kokonaan sulanut ja hieman saanut väriä.