Aiemmin me ollaan aina pinaattipannari syöty puolukkasurvoksen kanssa, mutta sopiihan se näinkin. Tiesittekös muuten, että Seinäjoen kouluissa on jo 1970-luvulta lähtien pinaattiletut tarjottu jauhelihakastikkeen kanssa, ja se on vieläpä koululaisten suosikkiruoka.
150 g pakastepinaattia
8 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/4 dl öljyä
3 munaa
100-200 g fetaa, murusteltuna
Sulata pakastepinaatti mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan ja purista ylimääräinen neste pois.
Sekoita kulhossa ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä fetaa lukuunottamatta. Anna taikinan turvota puoli tuntia. '
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Laita pinnalle murusteltua fetajuustoa.
Paista 225 asteessa puolen tunnin ajan. Tarjoa raejuuston ja saunapalvikinkun kanssa.
Kommentit