IMG_3516%5B1%5D.jpg

 

Aiemmin me ollaan aina pinaattipannari syöty puolukkasurvoksen kanssa, mutta sopiihan se näinkin. Tiesittekös muuten, että Seinäjoen kouluissa on jo 1970-luvulta lähtien pinaattiletut tarjottu jauhelihakastikkeen kanssa, ja se on vieläpä koululaisten suosikkiruoka.

 

150 g pakastepinaattia

8 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1/4 dl öljyä

3 munaa

100-200 g fetaa, murusteltuna

 

Sulata pakastepinaatti mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan ja purista ylimääräinen neste pois.

Sekoita kulhossa ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä fetaa lukuunottamatta. Anna taikinan turvota puoli tuntia. '

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Laita pinnalle murusteltua fetajuustoa.

Paista 225 asteessa puolen tunnin ajan. Tarjoa raejuuston ja saunapalvikinkun kanssa.

 

IMG_3515%5B1%5D.jpg