362151.jpg

Tänä iltana rupesi kauheasti tekemään mieli sipsejä, mutta millään ei viitsinyt enää kauppaan lähteä. Googletinpa sitten "itsetehdyt sipsit" ja tällainen resepti löytyi Annumamman kevytkeittokirjasta.

Manhattan Chipsit

400 g perunoita (n. 3-4 kpl)
1 rkl (viini)etikkaa
1 rkl rypsiöljyä
n. 1-2 tl sipulijauhetta
(maun mukaan muita mausteita,
esim. chiliä tai grillimaustetta)

Pese hyvin noin 400 g perunoita - enempää ei uunipellilliselle mahdu kerrallaan. Perunoita ei kannata kuoria. Viipaloi ne ihan ohuiksi viipaleiksi esim. monitoimikoneella, kaada päälle etikka, öljy ja mausteet, sekoita. Levitä perunaviipaleet tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kypsissä lastuissa näkyy ruskeita laikkuja, mutta chipsit eivät saa palaa. Ota pelti uunista, ja anna lastujen jälkikypsyä kuumalla pellillä. Chipsit ovat parhaita tuoreeltaan.

Sipsien kanssa dipattavaksi laitoin mitä kaapista löytyi: paprikaa, kesäkurpitsaa, lanttua, kurkkua, porkkanaa ja juustoa. Dippikastikkeen tein lempparistani Estrellan taco-dipistä.

Ja kädet ehtivät tarjottimelle jo ennenkuin edes ehdin kuvaa saada  =)