IMG_3569%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäinen resepti löytyi Youtubesta, tekijänä The Magical Slow Cooker. Tässä muokattuna kotimaisin aineksin tehtynä. Chilijauhetta sai poika lisätä omalle lautaselleen. Ohjeen annoksesta riittää viidelle. Riisin tai perunan kanssa voi toki myös tarjota.

 

800 g naudan jauhelihaa

1,5 tl suolaa

pippurisekoitusta

n. 300 g pekonilastuja

pieni sipuli, silputtuna

3 varsisellerin vartta

2 isoa vihreää paprikaa

(1 rkl chilijauhetta)

1/2 tl valkosipulijauhetta

2 tl Yrttiseos Provencale

1 laakerinlehti

2 x 400 g Mutti kirsikkatomaatit tomaattimehussa

5 dl lihalientä (4 dl:kin olisi voinut riittää)

 

Paista pekoni pannulla. Ruskista myös jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla. Silppua sipuli, viipaloi varsiselleri ja paloittele paprikat, ja lisää nämä haudutuspataan yhdessä pekonin ja jauhelihan kanssa. Lisää mausteet (chilijauhetta jos siitä tykkää), kirsikkatomaattipurkit liemineen sekä lihaliemi. Sekoita ja kypsennä kantta avaamatta High 4 tuntia tai Low 8 tuntia.