IMG_0362%5B1%5D.jpg

 

2½ dl tummaa riisiä (ei pikariisiä, käyttämäni riisin keittoaika 35 min)

6 dl vettä

1 lihafondikuutio

400 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl rosmariinia

½ tl pizzamaustetta

1 tl paprikajauhetta

½-1 tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

ripaus sokeria

 

3 dl ruokakermaa

200 g Jokilaakso Juusto Sulatejuusto cheddar

juustoraastetta

 

Keitä riisiä lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä n. 20-25 minuuttia. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se. Lisää pannulle tomaattimurska ja ripaus sokeria, keitä hetki.

Kuumenna kattilassa ruokakerma ja sulatejuusto ja sekoittele sen verran, että sulatejuusto liukenee.

Laita voidellun uunivuoan pohjalle ensin riisit, niiden päälle kerma-juustoliemi ja pinnalle jauheliha-tomaattiseos.

Paista uunissa 200 asteessa tunnin ajan. Kun puoli tuntia on kulunut, ripottele pinnalle juustoraastetta.

 

IMG_0361%5B1%5D.jpg