20231022_105135%5B1%5D.jpg

 

Ilmat kylmenee. Tänä aamuna herätessäni oli jopa -9 astetta pakkasta. Maassa ei ole vielä lunta, mutta kyllä tällä viikolla melkein joka aamu on auto pitänyt pistää lämppäriin, kun ikkunat olleet jäässä.

Pakastimessa on vielä jonkun verran viime kesänä ostettuja paikkakuntalaisen 10-vuotiaan pojan keräämiä mustaherukoita ja ajattelin laittaa niitä tämän sunnuntaiaamun haudutuspadassa tehtävän kaurapuuron joukkoon.

Meillä on viikonloppuisin miehen kanssa yleensä erilainen vuorokausirytmi. Olen vähäunisempi, ja menen monesti nukkumaan jonkin verran myöhemmin kuin mies, ja herään ilman herätyskelloa aamulla 5-6 aikaan. Pistän sitten monesti viikonloppuaamuisin puuron kypsymään haudutuspataan niin, että se on valmista, kun mies heräilee siinä 9-10 välillä.

Mies osti jokin aika sitten YesDelin karppisokeria, eikä olla käytetty sitä vielä mihinkään ja nyt ajattelin kokeilla sitä tähän marjapuuroon. Pakkauksen ohjeen mukaan sitä käytetään suhteessa 1:1 verrattuna tavalliseen sokeriin.

 

7,5 dl kiehuvaa vettä

3,5 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita

3 dl mustaherukoita

3/4 tl suolaa

½ dl sokeria (tai karppisokeria)

 

Voitele haudutuspata. Mittaa sinne kaurahiutaleet, mustaherukat (saa olla jäisiä), suola ja sokeri. Lisää kiehuva vesi ja sekoita. Peitä pata kannella ja kypsennä High-asetuksella 1-2 tunnin ajan.