Tämän ohjeen löysin Savon Sanomien nettisivulta. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös purjoa, mutta jätin sen pois kun me ei siitä piitata. Banaani sopi hyvin lohikastikkeeseen!
1 pkt (300 g) kirjolohisuikaleita (minulla hunajamarinoituja)
1 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
½ tl rosmariinia
ripaus mustapippuria
1 iso banaani
½ dl suolapähkinöitä
1 rkl kuivattua persiljaa
Ruskista lohisuikaleet ja siirrä ne lautaselle. Kuullota purjo öljyssä. Mausta sitruunamehulla, sitruunan kuori -raasteella, rosmariinilla ja mustapippurilla.
Viipaloi banaani. Lisää banaani ja lohisuikaleet kastikkeeseen. Ripottele päälle suolapähkinät ja persilja. Tarjoa esim. perunasoseen ja punajuurisalaatin kanssa.
Kommentit