IMG_4433%5B1%5D.jpg

 

Taas tänään maanatai-iltana töiden jälkeen oikaisin ruoanlaitossa. Ostin tuollaisen HK Uunivalmis mausteinen possuruukun.  joka on periaatteessa kypsennettävissä omassa kartonkipakkauksessaan, mutta minä en noihin kartonkipakkauksiin oikein luota ja siirrän ainekset aina oikeaan uunivuokaan.

Ota tuote huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Sitten  ainekset vuokaan, uuniin 150 asteeseen 50 minuutiksi. Kypsentämisen loppuvaiheessa (15-20 minuuttia ennen) lisätään 2 dl kuohukermaa sekoitellen.

Ruoan kanssa pakastekasviksia airfryerissa. Nyt oli vuorossa Apetit kotimaiset Peruna ja uunijuurekset. Tuote myydään 750 g pussissa, mutta käytin tähän ruokaan vain 450 g. Näissä ei ole mausteita valmiina. Sekoitin kasvisten sekaan 1 rkl ruokaöljyä, ½ tl rosmariinia, ½ tl minttua, 1/4 tl suolaa ja mustapippuria myllystä. Sitten pöhöttimeen 200 asteeseen 25 minuutiksi, sekoitus puolivälissä.

Possuruukku oli ihan syötävää ja siinä oli maut kohdallaan. Parempaahan tämä olisi ollut haudutuspadassa pitkään haudutettuna, niin liha olisi tullut todella mureaksi. Nyt ei vain ollut aikaa haudutuspatakokkailuun.