IMG_0238%5B1%5D.jpg

 

Tämä on Yhteishyvän reseptin pohjalta tehty, vähän erilainen kuin se Valion ohje, jolla olen tottunut Koskenlaskijan makaronilaatikkoa tekemään. Olin tarkka ja otin Pirkan Savuporosulatejuustopakkauksen Koskenlaskijan sijasta -  ja säästin peräti 40 senttiä. Ja terveellisempää kun pitää yrittää (ainakin välillä) kokata, käytin tavallisen makaronin sijasta Torinon Kaura-porkkana täysjyvämakaronia.

 

5 dl vettä

250 g savuporosulatejuustoa

2 munaa

1,5 dl vettä

2 lihaliemikuutiota

6 dl Torino Kaura-porkkana täysjyvämakaronia

400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa

½ tl suolaa

1 tl sipulijauhetta (tai yksi sipuli)

½ tl paprikaa

1 tl kuivattua basilikaa

 

Kuumenna kiehuvaksi 5 dl vettä, lisää paloiteltu savuporosulatejuusto ja sekoittele miedommalla lämmöllä, kunnes juusto sulaa. Siirrä sivuun jäähtymään. Lisää jäähtyneeseen juustoliemeen kaksi munaa kevyesti vatkaten.

Keitä makaronit pakkausohjeen mukaan kypsiksi lihaliemikuutioilla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois.

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta suolalla, sipulijauheella, paprikajauheella ja kuivatulla basilikalla.

Sekoita jauheliha ja keitetyt makaronit keskenään, kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää muna-juustoseos ja sekoittele tarvittaessa hieman, että seoksesta tulee tasaista.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa 50 minuutin ajan.