Satunnainen blogissani vieraillut henkilö valitti, että kaikki tonnikalapiirakkaohjeeni ovat niin samanlaisia. No, tässä hänelle erilainen resepti. Oikein maukasta.
Rukiinen piirakkapohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita
2 rkl vettä
Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa.
Täyte:
1 prk tonnikalaa
6-7 kpl kirsikkatomaatteja
100 g Apetina Snack Aurinkokuivattu tomaatti
1 prk kermaviiliä
3 munaa
hiukan suolaa ja mustapippuria
1 dl emmental juustoraastetta
Laita esipaistetun pohjan päälle tonnikala, feta ja viipaloidut tomaatit. Sekoita kermaviili ja kananmunat, mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Lisää kermaviili-munaseos piirakkavuokaan täytteiden päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista vielä 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia.
Kommentit