1 kg tuoreita luumuja

½  dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2 tl kanelia

Pinnalle

100 g margariinia
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
 

Oman puun luumut käyttöön Itse tein piirakkavuoallisen, ja käytin siihen vain runsaat ½ kg luumuja ja vastaavasti vähän vähemmän muita aineita.  

Halkaise luumut, poista kivet ja lohko puolikkaat. Pane luumut voideltuun uunivuokaan. Sekoita sokeri, perunajauhot ja kaneli keskenään. Kaada seos luumujen päälle.

Sekoita pehmeä margariini, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään. Ripottele seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.