IMG_0605%5B1%5D.jpg

 

Kaivelin vanhaa reseptikansiotani, ja sieltä löytyi K-kaupan v. -88 julkaistusta ohjeesta pizzapohjan perusohje, johon olin kirjannut "Hyvä Rax-pohja". Sitä kokeilemaan vuosien jälkeen. Ohjeen annos riittää lähes pellilliseen. 

 

2 dl vettä

½ pkt hiivaa

2 rkl öljyä

½ tl suolaa

n. 4 dl durumvehnäjauhoja

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä taikina leiviniinalla ja anna kohota lämpimässä paikasssa. Leivitä taikina pellillisen kokoiseksi. Lisää täytteet ja paista 250 asteessa noin 15  minuuttia. 

Minulla oli täytteinä jauhelihaa, palvikinkkua ja ananasta, juustoraaste tällä kertaa täytteiden alla.