Olen kesän aikana kierrellyt pihakirppiksiä ja olen mm. ostanut parilla eurolla itselleni tämmöisen pienehkön uunivuoan, joka on just sopiva kahden hengen talouteen. Tällä kertaa kasvisruokaa, eli tortellonivuokaa uunissa valmistettuna. Ohje on K-Ruoka -sivustolta, ja kaikki ainesosat löytyvät Pirkka-tuotteina, annos on kolmelle hengelle.
Ruoan kypsyessä uunissa sivistin itseäni myös sillä, mikä ero on tortellonilla ja tortellinilla:
Tärkeimmät erot näiden kahden täytetyn pastan välillä johtuvat pastan koosta ja käytetyistä perinteisistä täytteistä. Vaikka molemmilla on samanlainen muoto, tortellonit ovat suurempia kuin herkät pienet tortellinit. Vaikka tortelloni on perinteisesti täytetty kasvissyöjien ainesosien yhdistelmällä, tortellini sisältää yleensä lihatäytteen.
1 pkt (250 g) tortelloneja, ricotta-pinaatti -täyte
1tlk (390 g) tomaatti-basilika -pastakastike
1,75 dl vettä
n. 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja (+ hieman öljyä purkista)
1 pss (65 g) bapypinaattia
n. 100 g cheddarjuustoraastetta (alkuperäisessä ohjeessa 250 g mozzarella-paloja)
Laita tortellonit, pastakastike ja vesi uunivuokaan. Lisää aurinkokuivatut kirsikkatoamatit, tuore babypinaatti ja juustoraaste. Sekoita ainekset keskenään (jos käytät mozzarellaa, revi se lopuksi vuoan pinnalle).
Kypsennä 200 asteessa puolen tunnin ajan.
Kommentit