400 g jauhelihaa
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
3/4 tl suolaa
1 tl rosmariinia
½ tl pizzamaustetta
1 tl paprikajauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
ripaus sokeria
ripaus valkosipulirouhetta
2½ dl tummaa riisiä (minulla tavallista pitkäjyväistä)
5 dl vettä
3/4 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
200 g sulatejuustoa (minulla Koskenlaskija levittyvä)
Paista jauheliha pannulla ja mausta. Lisää tomaattimurska ja valkosipulirouhe.
Keitä riisi puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä kattilassa.
Sekoita sulatejuusto kerma-maitoon lämmittämällä seosta mikrossa.
Laita voidellun uunivuoan pohjalle keitetyt riisit ja kaada päälle kerma-sulatejuustoseos. Lisää seuraavaksi vuokaan jauheliha-tomaattiseos. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
Kommentit