IMG_2876%5B1%5D.jpg

 

400 g jauhelihaa

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

3/4 tl suolaa

1 tl rosmariinia

½ tl pizzamaustetta

1 tl paprikajauhetta

1 tlk tomaattimurskaa

ripaus sokeria

ripaus valkosipulirouhetta

 

2½ dl tummaa riisiä (minulla tavallista pitkäjyväistä)

5 dl vettä

3/4 tl suolaa

 

2 dl ruokakermaa

1 dl maitoa

200 g sulatejuustoa (minulla Koskenlaskija levittyvä)

 

Paista jauheliha pannulla ja mausta. Lisää tomaattimurska ja valkosipulirouhe.

Keitä riisi puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä kattilassa. 

Sekoita sulatejuusto kerma-maitoon lämmittämällä seosta mikrossa. 

Laita voidellun uunivuoan pohjalle keitetyt riisit ja kaada päälle kerma-sulatejuustoseos. Lisää seuraavaksi vuokaan jauheliha-tomaattiseos. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. 

Paista 200 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.