IMG_0345%5B1%5D.jpg

 

Meillä ei ole koskaan aiemmin ollut pääsiäispöydässä lammasta, mutta tänä vuonna oli. En tosin valmistanut lammasta itse, vaan ostin tuommoisen valmiin, kypsän noin 800 g painoisen Vatajan minttulammaspaistin. Pakkauksessa kerrotaan lampaan eläneen elämänsä Espanjassa, jossa se sitten surukseen oli myös teuraaksi päätynyt. Oikein herkullista, eikä yhtään maistunut villasukalta. Tuo kastikekin, jonka Valion ohjeella tein, oli hyvän makuista ja sopi oikein hyvin lampaanlihan kanssa.

Kastike lampaalle:

30 g voita

½ lihafondikuutiota

½ tl kardemummaa

½ tl rosmariinia

½ tl sipulijauhetta

2 dl vettä

1 rkl maissitärkkelystä

1 prk (120 g) smetanaa

1 rkl Dijon-sinappia

½ tl suolaa

½ tl sokeria

ripaus valkopippurijauhetta

 

Sulata voi pannulla, lisää puolikas lihafondikuutio, kardemumma, rosmariini ja sipulijauhe.

Yhdistä vesi ja maissitärkkelys, lisää seos pannulla ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.

Lisää smetana, sinappi, suola, sokeri ja valkopippurijauhe. Keitä hiljakseen viitisen minuuttia.

 

Uunijuurekset:

4 kpl Rosamundaperunoita, kuutioituna

porkkanaa,  pieninä paloina

kirsikkatomaatteja

3/4 dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1½ tl kuivattua rosmariinia

1½  rkl juoksevaa hunajaa

 

Paloittele peruna ja porkkana, laita ne matalareunaiseen uunivuokaan tai -pellille. Sekoita rypsiöljyyn mausteet ja valuta sitä kasvisten päälle. lisää lopuksi kasvisten päälle juoksevaa hunajaa. Paista uunissa 200 asteessa 50 minuutin ajan.

Puolen tunnin paistamisen jälkeen lisää mukaan kirsikkatomaatit, sekoittele hieman, ja laita vuoka uuniin vielä 20 minuutiksi.