20170623_133454%5B1%5D.jpg

 

Juhannusaattona pääosin pilvistä, lämpötila + 14 astetta, aurinkokin hetkittäin pilkahteli. Sapuskana lohta suolapedillä. Suolaa ei siis tarvitse näin valmistettaessa kalaan itsessään lisätä. 

Ota lohifilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen. Peitä uunivuoan pohja n. 1½ cm paksuudelta karkealla merisuolalla. Aseta kirjolohifilee uunivuokaan suolapedin päälle. Ripottele pinnalle rouhittua rose- ja viherpippuria. Laita kalan kylkeen paistomittari ja paista 175 asteessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noussut 50 asteeseen. 

 

Sinappinen kurkkukastike kalalle:

2 dl kermaviiliä

1/4 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

2 rkl Dijon sinappia

rouhittua mustapippuria

1 dl kurkkusalaattia

 

Sekoita ainekset, anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoa lohen kanssa. 

 

20170623_141633%5B1%5D.jpg  

 

IMG_1863%5B1%5D.jpg