Juhannusaattona pääosin pilvistä, lämpötila + 14 astetta, aurinkokin hetkittäin pilkahteli. Sapuskana lohta suolapedillä. Suolaa ei siis tarvitse näin valmistettaessa kalaan itsessään lisätä.
Ota lohifilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen. Peitä uunivuoan pohja n. 1½ cm paksuudelta karkealla merisuolalla. Aseta kirjolohifilee uunivuokaan suolapedin päälle. Ripottele pinnalle rouhittua rose- ja viherpippuria. Laita kalan kylkeen paistomittari ja paista 175 asteessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noussut 50 asteeseen.
Sinappinen kurkkukastike kalalle:
2 dl kermaviiliä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl Dijon sinappia
rouhittua mustapippuria
1 dl kurkkusalaattia
Sekoita ainekset, anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoa lohen kanssa.
Kommentit