IMG_4786%5B1%5D.jpg

 

Minä olen kesälomalla, kun mies jo on palannut töihin. Ei se aika pitkäksi ole käynyt - tänäänkin kiertelin mm. kirpparilla ja vaikka en löytänyt etsimääni, löysinkin uuden lasilinnun kokoelmaani. Tori.fi:ssäkin on kauppoja tänään tehty.

Tämä oli tämmöinen useamman reseptin pohjalta ja vähän oman mielikuvituksenkin pohjalta muokattu tiistai-illan ruoka. Pannaritaikina oli netistä löytynyt tavallinen suolaisen pannarin ohje, johon lisäsin vehnäjauhojen oheen ohrajauhoja. Täyte puolestaan muodostui jauheliha-munakasrulla -reseptin täytteen pohjalta, johon laitoin aurinkokuivattua tomaattia, koska ohjeessa mainittua paprikaa minulla ei ollut. Mutta kaiken kaikkiaan syntyi maistuvainen lopputulos.

 

Pannaritaikina:

8 dl maitoa

2,5 dl vehnäjauhoja

2.5 dl ohrajauhoja

1 tl suolaa

ripaus sokeria

½ dl ruokaöljyä

4 munaa

 

Täyte:

400 g jauhelihaa

3/4 tl suolaa

1 tl Yrttiseos Provencale

½ tl sipulijauhetta

mustapippuria myllystä

1,5 dl maustekurkkua, kuutioina

100 g aurinkokuivattu tomaatti -viipaleita, valutettuna

n. 150 g juustoraastetta

 

Valmista pannukakkutaikina sekoittaen maitoon ohra- ja vehnäjauhot, suola, ruokaöljy ja munat. Anna taikinan turvota ainakin puolen tunnin ajan.

Paista jauheliha pannulla rasvassa ja mausta se suolalla, Provencalen yrittiseoksella, sipulijauheella ja mustapippurilla.

Vuoraa syvä, reunallinen uunipannu leivinpaperilla (oman vuokani koko n. 38 x 28 cm). Levitä vuoan pohjalle leivinpaperin päälle  paistettu ja maustettu jauheliha, maustekurkkukuutiot ja aurinkokuivattu tomaatti -viipaleet. Kaada pannukakkutaikina täytteiden päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista uunissa 225 asteessa 30-35 minuutin ajan tai kunnes pinta on saanut mukavasti väriä. 

 

IMG_4785%5B1%5D.jpg