IMG_3586%5B1%5D.jpg

 

Olen kesälomalla ja kanssani lomailee poika, joka sai kesätyöpaikan vasta heinäkuuksi - mutta hyvä että edes silloin. Poika nukkuu pitkään aamulla, eilen oli huippu, kun nousi ylös luolastaan vasta iltapäivällä kahdelta.  Eipä sille sitten lämmin ruoka sitten maistu kuin vasta myöhemmin, ja teenkin sitten ruoan vasta, kun mieskin tulee töistä. Tänään oli tosin huvittava sattumus, kun työpaikkaruokalassa oli Teriyaki kanaa ja sitä samaa pöperöä sitten kotona.

Olen muutaman kuukauden ajan käyttänyt ResQ hävikkiruokapalvelua, ja todennut sen hyväksi. Monesti kolmella eurolla saa 700 g rasian hävikkiruokaa ja välttyy kokkaamiselta. Tosin nyt, kun koulut menivät kiinni, on tarjonta huomattavasti vähäisempää.

 

1 kg broilerin fileepihvejä, kuutioituna

1 1/4 dl soijakastiketta

1 1/4 dl hunajaa

1 sipuli, silputtuna

60 ml valkoviinietikkaa (tai riisiviinietikkaa)

2 tl inkivääritahnaa

2 valkosipulin kynttä, murskattuna

mustapippuria myllystä

1 pieni parsakaali (300 g)

1 pieni kesäkurpitsa

3 rkl maissitärkkelystä

3 rkl vettä

 

Laita haudutuspadan pohjalle broilerikuutiot. Lisää soijakastike, hunaja, sipuli, valkoviinietikka, inkivääritahna, valkosipuli ja mustapippuri. Sekoita. Kypsennä kantta avaamatta High 3 tuntia.

Kyn kypsennysaika on kulunut, sekoita vesi maissitärkkelykseen ja lisää se sekoittaen haudutuspataan. Lisää suupalan kokoisiksi paloiksi leikatut vihannekset, sekoita. Jatka kypsentämistä vielä puolen tunnin ajan.