IMG_4298%5B1%5D.jpg

 

Vaikka helteet jo menivät ohi, oli tällekin päivälle luvattu +24 astetta, joten uunia en ruvennut lämmittämään, vaan tein ruoan haudutuspadassa. Mies rupesi sanomaan, että teet sitten ruoan apukeittiössä, ettei koko talo haise kaalille. No, minäpä vein haudutuspadan lasitetulle terassille, niin ei haisut levinneet muualle kuin korkeintaan naapuriin.

En ole juuri aiemmin kaaliruokia haudutuspadassa tehnyt, vaikka mielessä on ollut juuri kaali-jauhelihalaatikon tekeminen. Tai teinhän minä kertaalleen tein kaali-makkarapataa, mutta siitäkin on jo aikaa. Tämän ruoan tein 4.7 l haudutuspadassani ja se tuli kypsentämättömistä aineksista n. 3/4 täyteen. Lopputulos oli maukas, mutta vastaisuudessa voitelen padan, koska kaali paloi joihinkin kohtiin kiinni padan reunoihin.

 

800-900 g valkokaalia

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 dl risottoriisiä

2 rkl siirappia

2,5 dl lihalientä

1/4 tl jauhettua valkopippuria

3/4 tl sipuliijauhetta

2 rkl meiramia

 

Suikaloi kaali. Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuullota riisi kattilassa öljyssä. Laita ainekset haudutuspataan ja sekoita hyvin.

Sekoita lihaliemeen valkopippuri, sipulijauhe ja meirami. Kaada seos pataan muiden ainesten päälle.

Kypsennä High 4 tunnin ajan kantta avaamatta.