IMG_4305%5B1%5D.jpg

 

Mies on nyt vielä pari viikkoa lomalla, kun minä olen jo palannut töihin. Olen kehottanut häntä menemään jononkin lounasravintolaan syömään päivällä, mutta ei - lämmittelee itselleen vain jotain syötävää pakastimen kätköistä ja raivailee ajankulukseen pihan reunoille kasvanutta pusikkoa, kun on jo ikkunat ja kylppärin seinätkin pessyt. Tänään sitten tein päivälliseksi isomman annoksen pasta-jauheliha-papupataa haudutuspadassa, jotta voi sitä sitten itselleen lämmitellä huomenna. 3,5 litran haudutuspatani tuli tästä annoksesta reippaasti yli puolilleen, joten riittää tästä pakkaseenkin.

 

400 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

pippurisekoitusta myllystä

1 paprika, paloiteltuna

200 g kirsikkatomaatteja, halkaistuina

500 g tomaattimurskaa

½ tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

2 tl Yrttiseos Provencale

5 dl lihalientä

1 prk Pirkka papusekoitus suolaliemessä, huuhdeltuna ja valutettuna

n. 3,5 dl pastaa

 

Paista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla ja pippurisekoituksella, laita haudutuspataan. Lisää haudutuspataan paloiteltu paprika ja halkaistut kirsikkatomaatit. Lisää sitten tomaattimurska, valkosipulijauhe, sipulijauhe ja yrttiseos. Kypsennä High 3-4 tunnin ajan. Puoli tuntia ennen kypsennysajan päättymistä lisää sekoittaen pasta ja papusekoitus.