IMG_2994.jpg

 

Aikomukseni oli alunperin tehdä täytettyjä paprikoita haudutuspadassa, mutta sitten havahduin siihen tosiasiaan, että 3,5 litran haudutuspataani olisi mahtunut vain kaksi isoa paprikaa. Suunnitelma muuttui, ja uunipaprikoiden reseptiksi valikoitui Hellapoliisin ohje. 

 

3 isoa paprikaa

400 g naudan jauhelihaa

1 rkl paahdettua sipulirouhetta (tai 1 sipuli)

ripaus valkosipulirouhetta

1,5 dl kypsää quinoaa (tai riisiä)

3/4 tl suolaa

mustapippuria myllylstä

2 tl rakuunaa

2 dl juustoraastetta

200 g sulatejuustoa

 

Huuhtele paprikat, halkaise ne pituussuunnassa ja poista siemenet. Paista jauheliha pannulla öljytilkassa, lisää sipulirouhe ja valkosipulirouhetta. Lisää kypsä quinoa tai riisi, suola, mustapippuri ja rakuuna sekä juustoraaste ja sulatejuusto. Kuumenna seos ja täytä paprikat. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla, kunnes paprikat alkavat pehmetä eli noin puoli tuntia.