Helpot lindströminpihvit:
1 pötkö Pirkka punajuuri-perunasosetta
3/4 dl korppujauhoja
1 muna
1 rkl sipulirouhetta
2 rkl kapriksia
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
500 g naudan jauhelihaa
Sekoita punajuuri-perunasose ja korppujauhot keskenään. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää punajuuriseokseen muna, sipulirouhe, kaprikset ja mausteet. Lisää jauheliha. Muotoile taikina pihveiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Haudutettu sipuli:
2 sipulia
1 rkl rypsiöljyä
½ dl vettä
2 rkl siirappia
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli muuttuu kuultavaksi. Mittaa pannulle vesi ja siirappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kunnes sipuli on pehmeää.
Piparjuurikastike:
2 dl kermaviiliä
1 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria
½ tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua hetken jääkaapissa.
Kommentit