Olipa taas tosi hyvä kaalilaatikon ohje. Maukasta! Meidän 7-vuotiaalle nirppanokalle ei vaan maistunut. Mielelläni otan vastaan ruokavinkkejä kaaliruoista, jotka kelpaavat lapsillekin. 

1,2 kg kaalia
150 g rikottuja ohrasuurimoita
600 g nauta-sika jauhelihaa
2-3 porkkanaa
2 sipulia
5 dl kevytmaitoa
5 dl kaalinkeitinlientä
1 rkl suolaa
1 rkl (maun mukaan) korppujauhoja
1/2 dl voita
valkopippuria
  1-2 tl meiramia 
  1 tl rakuunaa 
  ½ dl siirappia 

Hienonnettu kaali keitetään suolalla maustetussa runsaassa vedessä kypsäksi ilman kantta. Rikotut ohrasuurimot keitetään kypsiksi. Jauheliha ja hienonettu sipuli ruskistetaan voissa. Porkkanat hienonnetaan raakoina hienoksi raasteeksi. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään myös maito ja keitinliemi lisätään. Siirappia ja muita mausteita lisätään maun mukaan. Seos kaadetaan voideltuun vuokaan ja pinnalle ripotellaan korppujauhoja ja voinokareita. Paistetaan 200:ssa asteessa 1½ tuntia. Tarjoillaan puolukkahillon suolakurkkujen ja ruisleivän kera.