378587.jpg

Törmäsin hernekeiton ohjeeseen löytämässäni uudessa ruokablogissa Sörsselit sekaisin. Muistin, että olin jo jokin aika sitten ostanut herneitä kaappiin hernekeittoa varten, ja eilen illalla laitoin herneet likoamaan.

500 g kuivattuja herneitä
2½ l vettä
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl aromisuolaa
2-3 porkkanaa
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl meiramia

Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja pane ne likoamaan 2½ litraan kylmää vettä yön ajaksi. Keitä herneitä liotusvedessään miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia. Lisää ruskistettu, maustettu jauheliha, ja halutessasi 2-3 porkkanaa viipaleina. Keitä vielä puoli tuntia. Mausta valmis keitto suolalla, mustapippurilla ja meiramilla.