IMG_20240826_185728%5B1%5D.jpg

 

Tässä on nyt jostain syystä tullut lyhyen ajan sisällä syötyä kanaa ja riisiä eri reseptillä tehtynä kolmeenkin kertaan, kahdesti kotona ja kerran lounasruokalassa. No, jääkaapissa oli vielä paketti parin päivän päästä erääntyviä broilerin fileepihvejä, niin välillä sitten pastan kanssa. Huomenna kyllä syödään jotain aivan muuta... vielä en ole keksinyt mitä se olisi, mutta ei missään tapauksessa broileria, se tulee jo korvista ulos.

 

3 kpl (380 g) Jyväbroiler broilerin fileepihvi sitrus-rakuuna

rypsiöljyä paistamiseen

1½ tl currya

1 tl Välimeren yrttiseos

1/3 tl sipulijauhetta

reilu 1 rkl vehnäjauhoja

20 ml sitruunamehutiivistettä

1 kanafondikuutio

2½ dl juustokermaa

300 g gnocchi-pastaa

1 pss herne-maissi-paprikaa

150 g cheddarjuustoraastetta

9 dl kiehuvaa vettä

 

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen ruoan valmistusta. Leikkaa veitselllä fileepihvit suikaleiksi (tai käytä valmiita kaupan broilerisuikaleita).

Ruskista broilerisuikaleet pannulla öljyssä. Mausta currylla, välimeren yrttiseoksella ja sipulijauheella.Ripottele vehnäjauhot joukkoon sekoitellen. Lisää kanafondikuutio ja juustokerma, anna kuumentua. Lisää lopuksi sitruunamehu.

Voitele isohko uunivuoka ja kaada raaka pasta vuoan pohjalle. Lisää hernemaissipaprika ja juustoraaste sekoittaen. Sekoita sitten vielä broilerikastike joukkoon. Kaada lopuksi kiehuva vesi vuokaan sekoitellen.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 45 minuutin ajan. Jos ei ole kiire syömään (niin kuin meillä), niin anna ruoan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.