IMG_0118%5B1%5D.jpg

 

Olen aika harvoin etätöissä, mutta tällä viikolla olin ja siinä töiden lomassa pistin ruoan tulemaan. Tämä oli mukavan makuinen. Chili maistui juuri sopivasti, ei kuitenkaan liikaa, toki chilistä pitävä voi lorauttaa sitä makeaa chilikastiketta 1 dl verrankin. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty ananaspaloja, mutta kun niitä ei ollut, laitoin persikkaa ja hyvin sekin sopi tähän ruokaan. .

Ensimmäistä kertaa kokeilin broilerin fileesuikaleiden ruskistamista airfryerissa ja sehän sujui kätevästi. Lämpötilaksi 200 astetta, muutaman minuutin välein kurkistelin miltä näyttää ja sekoittelin. Laitoin korin pohjalle rei´itetyn leivinpaperin niin tuli vähemmän tiskattavaa.

 

1 pkt (450 g) Kariniemen Kananpojan fileesuikale Kolme pippuria

2½ dl pitkäjyväistä riisiä (minulla 25 minuutissa kypsyvää)

n. 250 g persikkaviipaleita (puolitettuna)

2 dl ruokakermaa

3½ dl kanalientä

1 dl persikkapurkin lientä

½ dl makeaa chilikastiketta

 

Ruskista broilerin fileesuikaleet pannulla - tai airfryerissa, kuten minä tein: 200 astetta ja olisiko aikaa mennyt 7-8 minuuttia (sekoittele välillä)..

Sekoita keskenään ruskistetut broilerisuikaleet ja persikkapalaset.

Laita voidellun uunivuoan pohjalle puolet (1.25 dl ) riisistä, sen päälle keskenään sekoitetut ruskistetut broilerin fileesuikaleet ja persikkapalat. Laita päällimmäiseksi vuokaan loppu riisistä. Riisi laitetaan siis vuokaan kypsentämättömänä.

Sekoita kulhossa 1 dl persikkapurkin lientä, ruokakerma, kanaliemi ja makea chilikastike. Kaada liemi vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa tunnin ajan.

 

IMG_0114%5B1%5D.jpg