Pohjana tässä piirakassa oli Myllyn Paras Neljän viljan Ruokapiirakkataikina. Tämmöisen uutuuden bongasin kaupan pakastealtaasta - piirakkataikina, joka oli valmiiksi piirakkapohjan kokoiseksi kaulittu.
Täyte:
1 dl poron kylmäsavurouhetta
1 dl karpaloita
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1½ dl juustoraastetta
1 tl rosmariinia
mustapippurouhetta
Sulata piirakkapohja ja karpalot huoneenlämmössä.Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa ilman täytettä 5 minuuttia 200 asteessa.
Sekoita munat ja kerma tasaiseksi seokseksi. Lisää puolet juustoraasteesta, rosmariini ja mustapippurirouhe.
Lisää esipaistetulle pohjalle pororouhe, karpalot ja kerma-munaseos. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa vielä 200 asteessa 25 minuuttia, eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Kommentit