Tämän ohjeen löysin joskus Perheklubista, josta muuten olen löytänyt monta muutakin tosi hyvää ruokaohjetta. Tätä olen tehnyt muutaman kerran ennenkin, ja aina se on yhtä hyvää. Tällä kertaa käytin piirakan pohjataikinaan tähteeksi jäänyttä perunamuusia.

 

Kuvassa pojan ihan itseleipoma pieni tonnikalapiirakka.

387236.jpg

 

1,5 dl kylmää perunasosetta

50 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita perunasose ja pehmeä margariini, ja lisää jauhoseos joukkoon. Painele taikina piirakkavuokaan ja sen reunoille ja esipaista pohjaa 220-asteessa n. 10 min.

Täyte:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2 purkkia tonnikalaa

4 rkl sinappia

kirsikkatomaatteja

1½ prk (á 200 g) ranskankermaa
100 g emmental-juustoraastetta
pippuria
suolaa
yrttejä maun mukaan, esim. timjamia ja rosmariinia

Levitä sinappi pullasudilla vuoassa olevan taikinan pohjalle. Lisää tonnikala ja yrtit. Halkaise tomaatit ja lisää tonnikalan päälle. Sekoita ranskankermaan juustoraaste, pippuri ja suola. Asettele juusto-ranskankermasekoitus täytteen päälle. Laita uuniin 220 asteeseen vielä 20-30 minuutiksi, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt

.