Tämä ohje tuli vastaan viikonloppuaamuna Youtuben haudutuspatareseptejä selatessa. Tähän voi käyttää tuoreita tai pakastettuja marjoja, itse käytin tuota Rekosta ostamaani pakastemarjarouhetta, joka on sekoitus mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa. Tuoreista marjoista tehtynä reseptissä mainitaan kypsennysajaksi lähempänä 2 tuntia, sulatetuista pakastemarjoista tehtynä kypsennysaika on 2½-3 tuntia.
Itse tein tämän pakastetuista ja sulatetuista marjoista, kypsensin 2,5 tuntia, mutta uskoisin, että 2 tuntiakin High-asetuksella olisi riittänyt.
Oma haudutuspatani on tilavuudeltaan 3,5 litraa, alkuperäisessä ohjeessa tämän sanotaan olevan sopiva 2,4-3,8 litran kokoiseen pataan (2.5-4 quart)..
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kanelia
60 ml maitoa
2 rkl rypsiöljyä
1 muna
Marjasekoitus:
600 g pakastemarjarouhetta
200 g sokeria
½ dl vehnäjauhoja
Valmista haudutuspadan pohjalle tuleva taikina sekoittamalla kulhossa vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja kaneli. Lisää maito, rypsiöljy ja vatkattu muna. Sekoita tasaiseksi.
Voitele haudutuspata ja levitä taikina haudutuspadan pohjalle.
Sulata jäiset marjat mikrossa ja valuta sen jälkeen lävikössä neste pois.
Sekoita kulhossa sokeri, sulatetut marjat ja vehnäjauho keskenään. Levitä marjaseos haudutuspataan taikinan päälle. Peitä pata kannella ja kypsennä High 2½-3 tuntia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kommentit