Kun jouluruoat tulee jo korvista ulos, on aika heittää laatikot mäelle ja siirtyä arkisempaan ruoanlaittoon.
200 g spagettia pätkittynä
Jauheliha-tomaattikastike:
400 g jauhelihaa
3/4 tl suolaa
1 prk (500 g) Dolmio bolognesekastike
Juustokastike:
4 rkl margariinia tai voita
4 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ruskista jauheliha ja mausta suolalla. Kaada pannulle Dolmio-kastike ja anna hautua 5-10 minuuttia.
Sulata kattilassa juustokastikkeen rasva, sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila uudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta, lisää juustoraaste sekoittaen.
Kastikkeiden kypsyessä keitä pätkitty spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita noin 2 litran kokoiseen voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja spagettia siten, että pinnalle tulee spagettikerros. Kaada päälle juustokastike. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit