IMG_2893%5B1%5D.jpg

 

Kun jouluruoat tulee jo korvista ulos, on aika heittää laatikot mäelle ja siirtyä arkisempaan ruoanlaittoon. 

 

200 g spagettia pätkittynä

 

Jauheliha-tomaattikastike:

400 g jauhelihaa 

3/4 tl suolaa

1 prk (500 g) Dolmio bolognesekastike

 

Juustokastike:

4 rkl margariinia tai voita

4 rkl vehnäjauhoja

6 dl maitoa

½ tl suolaa

½ tl paprikajauhetta

1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

 

Ruskista jauheliha ja mausta suolalla. Kaada pannulle Dolmio-kastike ja anna hautua 5-10 minuuttia. 

Sulata kattilassa juustokastikkeen rasva, sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila uudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta, lisää juustoraaste sekoittaen. 

Kastikkeiden kypsyessä keitä pätkitty spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. 

Laita noin 2 litran kokoiseen voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja spagettia siten, että pinnalle tulee spagettikerros. Kaada päälle juustokastike. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.