1471589.jpg

Alkuperäinen ohje on Maku-lehden sivuilta. Oikaisin reseptiä hieman, ja käytin Saarioisten valkokastiketta juustokastikkeen pohjalta.

3 dl makaronia 
2 lihaliemikuutiota
1 l vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
300 g jauhelihaa
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
pippurisekoitusta
2 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta

Juustokastike:
1 rs Saarioisten valkokastiketta
ripaus mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Pinnalle:
juustoraastetta

Keitä makaronit lihaliemessä melkein kypsiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää sipulit, hauduta hetki sekoitellen. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua vielä sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen. Tarkista maku.

Kuumenna valkokastike kattilassa. Mausta mustapippurilla. Sekoita kuumaan kastikkeeseen juustoraaste ja anna sen sulaa.

Sekoita keitetyt makaronit, jauhelihaseos ja juustokastike. Laita seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Kypsennä laatikkoa 200 asteessa noin puoli tuntia.