Kokeilussa Poutun Muu kasvijauhis, joka ei sisällä lainkaan lihaa, ja joka on valmistettu herneestä ja väriä se saa punajuurijauheesta. Pakkauksen ohjeen mukaan jauhiskakku kypsennetään pannulla ensin kokonaisena molemmin puolin ja vasta sitten hienonnetaan varovasti. Kasvijauhis on kypsää, kun se on saanut ruskean punertavan pinnan. Maustoin tämän setin jauhelihamausteella ja katsoin, mitä ruoasta tuumaa teinipoika, joka ei ollenkaan ole kasvisten perään. No, poika söi lautasensa tyhjäksi eikä ollenkaan ollut pahoillaan, kun sai sitten kuulla, että jauhelihaa ei ruoassa ollutkaan. Lähes täysin tämä meni oikeasta makaronilaatikosta, vain pieni ero suutuntumassa.
5 dl makaronia
2 l vettä
1 tl suolaa
400 g Pouttu Muu kasvijauhis
vajaa 1 rkl jauhelihamaustetta
3 munaa
7,5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Kypsennä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä.
Kuumenna pannulla öljy / margariini ja paista kasvisjauhis siinä edellä mainitun ohjeen mukaan. Mausta valmis seos jauhelihamausteella. Sekoita makaronit ja paistettu kasvijauhis keskenään ja laita voideltuun uunivuokaan.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada se vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa 50-60 minuuttia.
Kommentit