maanantai, 14. tammikuu 2008
Raparperi-riisipuuro
Todella hyvää. Maistui koko perheelle, vaikka unohdin suolan kokonaan!
1 l vettä
1 dl riisiä
1 pötkö (350 g) Pirkka raparperisosetta (sokeroitu)
1/2 dl siirappia
1/2 tl kanelia
ripaus suolaa
Suurustus:
1 dl vettä
1/2 dl perunajauhoja
Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä kannen alla noin 25 minuuttia. Lisää raparperisose, siirappi, kaneli ja suola. Keitä välillä sekoittaen vielä noin 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus ohuena nauhana puuron joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes puuro kerran pulpahtaa. Kaada puuro tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä. Tarjoa maidon kanssa.
Kommentit