Uunipuuro

1 l täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
3/4 tl suolaa

Mittaa ainekset 2 litran voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa 1 t 20 min. 

Sekoita 2-3 kertaa kysennyksen ensimmäisen tunnin aikana. Anna puuron vetäytyä 1 0min ennen tarjoilua.

Sekahedelmäkiisseli

1 pss (250 g ) kuivattuja sekahedelmiä
8 dl vettä
2 dl omenatäysmehua
½ dl sokeria
½ tl kanelia
1 dl vettä
3 rkl perunajauhoja

Mittaa vesi kattilaan ja pane hedelmät pehmenemään siihen tunniksi. Lisää mehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia eli kunnes hedelmät ovat turvonneet.Lisää kaneli. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Kiehauta. (Jos haluat, että hedelmät pysyvät kokonaisina, nostele ne ensin lämmönkestävään kulhoon ja suurusta sitten pelkkä liemi.) Ripottele kiisselin pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa riisipuuron kanssa.