1538619.jpg

Mureketaikina:
400 g naudan jauhelihaa
4 rkl korppujauhoja
1 1/2 dl kivennäisvettä
1 muna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
timjamia tai oreganoa

Päälle:
1 kukkakaali n. 600 g
keittämiseen vettä + suolaa

Kuorrutus:
2 rkl margariinia tai voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kukkakaalin keitinlientä + maitoa
(1/2 tl suolaa)
1/2–1 tl paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta

Pinnalle: 
1 dl juustoraastetta
korppujauhoja

Turvota korppujauhoja nesteessä 5 minuuttia. Lisää muut murekeseoksen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä murekeseos voidellun vuoan pohjalle.

Keitä paloiteltua kukkakaalia muutama minuutti vedessä ja valuta keitinvesi talteen. Levitä keitetyt kukkakaalipalat mureketaikinan päälle. 

Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja neste. Keitä n. 5 minuuttia. Mausta ja lisää juustoraaste. Levitä seos kukkakaalin päälle. Ripottele paistoksen pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja
ja paista 200-asteisessa uunin keskellä noin 30 minuuttia.