IMG_0121%5B1%5D.jpg

 

Kun olen tehnyt keittoja haudutuspadassa, olen käyttänyt raaka-aineita neste mukaan lukien samat määrät, kuin normaalisti kattilassa tehdessä. Työpäivä loppui perjantaina ennen kahta, kaupan kautta kotiin, ainekset haudutuspataan ja sitten vain rentoudutaan tai otetaan torkut (kuten eilisen varsin tiukkatahtisen) työpäivän jälkeen, kunnes soppa on valmistunut lähes itsekseen ja päästään syömään.

Tässä Yotube-video siitä, miten jauhelihan paistaminenkin onnistuu airfryerilla (tuohon saa suomi-tekstit), 400 °F = 200 °C.

 

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

400 g naudan jauhelihaa

400 g tomaattimurskaa

2 kasvisliemikuutiota (tai lihaliemikuutiota)

1 tl basilikaa

1 tl timjamia

mustapippuria myllystä

250 g pakastevihannessekoitusta

1 l kiehuvaa vettä

 

Lopuksi:

2 dl tummaa makaronia (tai muuta pienikokoista pastaa)

(½ tl sokeria)

 

Ruskista jauheliha ja laita se haudutuspataan. Silppua sipuli ja pilko valkosipuli. LIsää ne pataan samoin kuin tomaattimurska, liemikuutiot, mausteet ja pakastevihannekset. Lisää litra kiehuvaa vettä ja sekoita. Peitä pata kannella ja kypsennä High 3 tunnin ajan.

Puoli tuntia ennen ruoan valmistumista lisää pasta mukaan kypsymään (periaatteessa sen voi lisätä siinä vaiheessa, kun keitto on ruvennut kunnolla kiehumaan, minulla siihen meni aikaa noin 2.5 tuntia). Tarkista valmiista keitosta maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria tasoittamaan tomaatin happoisuutta sekä tarvittaessa suolaa.