390510.jpg

Pizzapohja

Tämä on tosi hyvä pizzapohjan ohje. Löysin sen aikoinaan Myllyn Paras -sivuilta, jossa se oli saanut oikein hyvät arvostelut.

1½ dl vettä
15 g hiivaa (1/3 pkt)
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa. Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250 asteessa 6-8 minuuttia.

 

Pizzakastike

 

400 g tomaattimurskaa

2 rkl ( 70 g ) tomaattipyrettä
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
ripaus sokeria

1 valkosipulinkynsi

Sekoita tomaattimurska ja mausteet. Keitä kastiketta kokoon jonkin verran, lisää valkosipuli ja nosta kastike jäähtymään.

 

Täytteeksi laitoin tällä kertaa toiselle puolelle jauhelihaa ja kinkkua ja toiselle puolelle tonnikalaa sekä ananaspaloja. Päälle emmental-mozarella-raastetta.